Evenimente

Home / Evenimente

Education for Change

Evenimente

Workshop părinți

În colaborare cu Grădinița Nr.272, sector 6, București, am organizat în luna mai lectoratul “Stilurile parentale”. A fost o activitate interactivă despre modul în care ne raportăm la educația copilului și la impactul pe care acesta îl va avea asupra vieții sale de adult. S-a dezbătut despre modul în care ne conectăm emoțional cu copilul în procesul de educare și ghidare al acestuia în viață.

Învățare interreligioasă și interculturală

În activitățile desfășurate în luna mai 2018, împreună cu Asociațiile AIDROM și Shothner, peste 100 liceeni de la CN Onicescu și CTALP „ I.N. Socolescu” din București, au avut ocazia să își creeze o imagine mai apropiată de realitate față de țări ca Afganistan, Siria, Palestina, Iordania și Egipt în discuțiile pline de savoare pe care le-au avut cu invitații noștri din aceste țări, refugiați în Romania. Şi-au confruntat preconcepțiile învățate de-a lungul timpului din mass media sau de la cei din jurul lor și au avut posibilitatea să înțeleagă mai bine statutul de refugiat, motivele, nevoile și visurile acestora. Au mai înțeles totodată că, deși actele de violență sunt făcute de anumiți indivizi în numele religiei, în realitate toate religiile promovează pacea și valorile comune. Rezultatele nu s-au lăsat așteptate: dialogurile multiculturale au avut așa mare impact încât elevii, nu numai ca și-au dorit ca întâlnirile să continue și anul școlar viitor, dar și-au exprimat și dorința de a face voluntariat în cadrul organizațiilor implicate în facilitarea integrării refugiaților. Punem accentual pe învățarea interculturală și interreligioasă, nu numai ca modalitate de cunoaștere a altor culturi și religii, dar și de conștientizare a prejudecăților și stereotipiilor formate asupra acestora și educarea elevilor într-o cultură a coexistenței armonioase, respectului și aprecierii față de diferențele dintre noi.

Indiferent dacă sunteți un profesor, un părinte sau o persoană interesată de educația de calitate, sunteți o parte esențială a comunității noastre și ne-ar plăcea să vă cunoaștem mai bine .